Blog › Virtuális asszisztens: egyszerű segítség a sci-fi-be illő név mögött

Virtuális asszisztens: egyszerű segítség a sci-fi-be illő név mögött

 

A „virtuális asszisztens”, mint kifejezés kezd egyre ismertebb lenni, de most még nem mindenki számára egyértelmű, hogy mivel is foglalkozik egy ilyen személy. Sokszor azok sem tudják, akiknek a legnagyobb hasznára válhatna a munkájuk. A következő sorokban megnézzük, általában mivel foglalkozik egy virtuális asszisztens és miben segíthet akár Neked is.

 

Mi tesz valakit virtuális asszisztenssé?

Virtuális asszisztens

Magáról a kifejezésről első hallásra akár egy sci-fi sorozat mesterséges intelligenciája, beszélő és rólad mindent tudó operációs rendszere is eszedbe juthatna. Pedig nem, ő egy hús-vér ember, akihez kiszervezheted a kisebb-nagyobb feladataidat. Jóformán egy asszisztens, aki attól lesz virtuális, hogy nem ül ott az irodában reggel 8-tól délután 4-ig, hanem home office-ból áll a rendelkezésedre a saját időbeosztása szerint. Az elvégzett munkájáról számlát ad Neked, Te pedig kifizeted a szolgálatait. A kapcsolattartás is általában valamilyen közvetett módon: telefonon, skype-on vagy e-mailben zajlik, nem pedig személyesen.

 

Milyen feladatokban segíthet Neked egy virtuális asszisztens?

 

Az attól függ, mire van szükséged. Egy – a magyarországi virtuális asszisztensek körében végzett –  2020-as felmérés alapján a legnépszerűbb szolgáltatásaik a social media felületek kezeléséhez, a személyi asszisztenciához, az ügyviteli munkákhoz és a tartalomgyártáshoz kapcsolódik, de sokszor kérték tőlük különböző projektek koordinálását, könyvelési anyagok előkészítését, vagy éppen weboldalak karbantartását is.

Valószínűleg a legtöbb feladatra, amit szívesen kiszerveznél, találsz egy ügyes  virtuális asszisztenst. Na de hol keresd?

 

Hol kereshetsz virtuális asszisztenst?

 

Például nálunk, a wbshp.hu-n. Rendeld meg virtuális asszisztensi szolgáltatásainkat gyorsan és egyszerűen! Persze feladhatsz egy álláshirdetést is, amiben virtuális asszisztenst keresel, vagy meghirdethetsz egy projektet valamilyen szabadúszó portálon. Felkereshetsz hivatalos virtuális asszisztens közvetítő portálokat is, mint amilyen a Smart Angel, akik főleg a marketing feladataidban tudnak segíteni.

 

És a lényeg: Miért jó Neked, ha fogadsz egy virtuális asszisztenst?

 

Virtuális asszisztenst akkor érdemes fogadnod, ha vagy nincsen embered egy munka elvégzésére, vagy nincs rá időd. Ezzel a megoldással nem kell egy állandó munkavállalót alkalmaznod, de nem is kell személyesen Neked elvégezned a feladatokat.

Hosszú távon ezzel pénzt spórolhatsz, hiszen csak egy adott feladat után kell fizetned. Ha éppen nincs olyan jellegű munkád, amit az asszisztens végezne el, akkor – nyilvánvalóan – nem is költesz semmit.

Persze nem csak pénz, hanem időt is spórolsz azzal, hogy a kiadott feladatokkal nem Neked kell órákat eltöltened, hanem valaki másnak. Nincs több kapkodás, nincs több aggódás és a többi teendődre is jobban oda tudsz majd figyelni.

 

Összességében tehát a virtuális asszisztens egy hatalmas segítség lehet, akivel pénzt és időt is megtakaríthatsz. Ha alkalmazol egy ilyen személyt, akkor a vállalkozásodra sokkal több idő juthat!

Link