Blog › Mik az előnyei egy egyedi fejlesztésű webáruháznak?

Mik az előnyei az egyedi fejlesztésű webáruháznak?

Egy egyedi webáruház fejlesztése, fejleszttetése komoly elköteleződést igényel, mivel alapvetően hosszútávú együttműködést vetít előre a megrendelő és a fejlesztőcsapat között, ráadásul jelentős anyagi teherrel is jár. Webáruházmotor bérlésével könnyen és viszonylag gyorsan létrehozható online felülete, ezzel szemben egy személyre szabott webshop felépítése több hónapot is igénybe vehet.

Miért érdemes mégis az egyedi fejlesztésű webáruház mellett dönteni?

Az egyedi fejlesztésű webáruházaknak rengeteg előnye van.

1. Megvalósítható minden egyéni igény

A bérelhető társait – ahogy már említettük – gyorsan össze lehet kovácsolni és el lehet indítani, ugyanakkor a funkciói és a dizájn is „kötött pályán” mozog. Egyedi igények megvalósítására nincs, vagy csak nagyon korlátozott mértékben van lehetőség, ez pedig nem minden tulajdonos számára megfelelő. Saját fejlesztésű webáruház elkészítésénél a különleges kéréseket, szükségleteket maximálisan figyelembe lehet venni, és – amennyiben a technika mindenkori állása engedi – ki lehet elégíteni. Ez támogatja a hosszú távon is sikeres működést, és egyszerűbbé teheti a termék-kezelési, vásárlási, számlázási, vagy egyéb folyamatok kezelését.

 

2. Egyedi dizájnnal készülhet

Mivel egy ilyen webáruháznál nem sablonokból kell választani, így kevesebb rá az esély, hogy a megrendelő találkozik egy majdnem ugyanolyan felülettel, mint az övé. Ez azoknak kedvez, akik nem akarnak hasonlítani a vetélytársaikra, és akik ki szeretnének tűnni valamilyen módon a tömegből.

 

3. Csak a szükséges funkciók lesznek benne

A közös munka egyik kezdeti lépése, hogy a leendő webshop tulajdonos felvázolja az elképzeléseit és a szükségleteit. Meg kell beszélnie a két félnek, milyen funkcióra van szüksége a tervezett shopnak, ez pedig azt jelenti, hogy semmilyen más, egyébként fölösleges elem után nem kell fizetnie az ügyfélnek. Sok bérelhető webáruházmotor-csomagban nincs benne, ami feltétlenül kellene, miközben a rendszer egy része kihasználatlan marad. Ez pazarlás, ami egyetlen cég számára sem előnyös!

 

4. Soha többé „ezt nem tartalmazza a csomag”!

Ez az előző pontból is levezethető, de nem árt felhívni rá a figyelmet, hogy egy egyedi fejlesztésű webáruház esetében soha nem fogja a megrendelő azt a választ kapni egy kérésére, hogy „Sajnáljuk, de ezt nem tartalmazza a csomag.” Természetesen minden funkció lefejlesztésének van egy meghatározott díjszabása, amit a megbízónak vállalnia kell, de cserébe nem muszáj lemondania semmiről, amit szeretne.

Egyedi fejlesztésű webáruházak előnyei

5. Albérlet helyett saját ház

A bérelhető webáruház olyan, mint egy albérlet, csak online kereskedések számára. Havonta kell fizetni bizonyos összeget, ami első ránézésre eltörpül egy egyedi fejlesztésű rendszer árához képest, azonban egy kis számolás és gondolkodás után annyira már nem is hangzik előnyösnek a dolog. Sok év sok hónapból áll, ez alatt az idő alatt pedig folyamatosan fizetnek az áruháztulajdonosok valamiért, ami soha nem lesz a saját tulajdonuk. Ezzel szemben egy egyedi fejlesztésű webáruház elkészítését egyszer kell kifizetni, egyszer kell nagyobb összeget rááldozni, utána pedig az ügyfélé lesz a tulajdonjog. Mondhatni: vásárol egy saját lakást, aminek később már csak a számláit kell állnia.

 

Egy egyedi fejlesztésű webáruház elkészítéséhez eltökéltségre, határozott elképzelésekre, türelemre és kitartásra van szükség, azonban hosszú távon bőven megéri a befektetést. Ha Ön is e mellett dönt és szeretne egy tapasztalt, profi csapattal együtt dolgozni, kérjen ajánlatot a wbshp.hu-tól!

 

Link