Blog › Miért van szükség SSL titkosításra?

Az SSL a Secure Socket Layer rövidítése. Az SSL egy biztonsági tanúsítvány lényegében egy protokoll, melyet telepíteni kell a szerverünkre, hogy a szerverünk és a weboldal közti kommunikáció titkosított és biztonságos legyen. Ez főleg olyan esetekben kiemelkedően fontos, amikor az oldalunkon, a webshopunkon keresztül bankszámla adatokat adnak meg vevőink, vagy olyan információk szerepelhetnek az oldalon, amelyeket szeretnénk biztonságban tudni. Bankkártyás fizetésnél például abban az esetben nem fontos az SSL megléte, ha valójában nem a mi oldalunkon adják meg az adatokat, jelszavakat, hanem átvezéreljük őket egy következő ablakba, ilyen például a PayPal szolgáltatása is.
 

Ha telepítve van az SSL tanúsítvány az url cím is megváltozik, akkor a http:// helyett https://  fog szerepelni előtte pedig egy lakat jel. A fejlettebb böngészőkben például a Chrome-ban is a lakat után ki van írva az is, hogy biztonságos és mindez zöld színben tűnik fel, illetve a cég neve is feltűnhet, ha kiterjesztett hitelesítő tanúsítvánnyal rendelkezünk. Ez vevői szempontjából is nagyon előnyös, hiszen meggyőződhetnek webshopja biztonságosságáról.

A tanúsítványnak tehát három féle változata érhető el, domain hitelesítő, szervezet hitelesítő és kiterjesztett hitelesítő tanúsítvány.

Jelen pillanatban egy i-ikon – nem biztonságos kiírással szerepel azon weboldalak url-jében amelyek nem rendelkeznek még SSL titkosítással. 2018 októberétől, pedig ha valamilyen adatot készülünk megadni ilyen weboldalon, webshopon keresztül, akkor a Chrome-ban egy elrettentő piros veszélyes kiírással fogunk találkozni.

Az SSL-t évente meg kell újítani de megéri,  hiszen a Google 2014. augusztus 6-tól bejelentte, hogy azok a weboldalak amelyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal előrébb fognak kerülni a keresőiben, amit akár hogy is nézzünk mindenféleképpen nagy előny.

Ha elakadt és segítségre lenne szüksége az SSL tanúsítványokkal kapcsolatban forduljon hozzánk bátran.
   
                                                                                                                                                     
                                                                                                                                 

Link