Blog › Hogyan válasszon jó domain nevet?

Ha még nincs webáruháza és most ért el ahhoz a lépcsőfokhoz, hogy domain nevet válasszon, akkor érdemes lesz néhány dolgot átgondolnia, mielőtt kiválasztja, a legütősebb és legtöbb vevőt vonzó nevet. De egyébként mi is szívesen ráhangolódunk és segítünk a kitalálásában.
 

Hogyan válasszon jó domain nevet?

Egy webáruháznál érdemes olyan domain nevet választani, ami hajaz a tevékenységre, és kiderül belőle, hogy mit vagy milyen termékeket találhatnak az oldalán látogatói. Ha például mobiltelefon tokokat és egyéb kiegészítőket árul, lehet a neve mobiltelefontok.hu ez elég jól kifejezi a szolgáltatását. DE! A név kiválasztásánál fontos, hogy rövid is legyen. A túl hosszú neveket nem jegyzik meg a vásárlók, illetve felmérések alapján nem szívesen gépelik be a hosszú karakterű szavakat. Így némi átalakítással eljuthatunk a mobiltok.hu névhez. Ha még azt is szeretné, hogy kiderüljön, hogy ezen az oldalon vásárolni is lehet, és még egy film címére is utaljon adhatjuk a tokshop.hu nevet. (A film amire gondoltam a Stop Shop lett volna. J-  Az általam kitalált domain név egyébként kötőjeles formában már létezik.) De most félretéve a tréfát láthatja, hogy már a legelején oda kell figyelni, hogy egyáltalán milyen verziók jöhetnek szóba.
 

Persze mindenki frappáns, egyedi,kreatív domain nevet szeretne, de amikor belevág, akkor látja csak igazán, hogy ez messzemenőleg nem is olyan egyszerű. Nem muszáj ragaszkodni a fentebb említett példához, lehet az is hogy kitalál magának egy brand nevet, egy jól hangzó rövidítést, ami egyedül Önhöz fog kapcsolódni. De persze itt a keresőoptimalizálási szempontokat is figyelembe kell venni, azok a domain nevek, amelyekben feltűnik a webáruházunk szempontjából is fontos kulcsszó valószínűsíthető az oldal jobb besorolása a találati oldalakon. Arról se feledkezzen meg, hogy csak hazai piacban gondolkodik, vagy pedig külföldre is fog a későbbiekben értékesíteni. Ez nem csak a név kiválasztásánál fontos, hanem a végződés miatt is. A .hu-s végződés mellé, megvásárolhatjuk esetleg .eu, vagy .net, vagy a .com-os végződést. Ez a konkurencia miatt sem elhanyagolható lépés. Ha szán rá még néhány ezer Ft-ot akkor érdemes lefoglalni a miénkhez nagyon hasonló domain neveket is.
 

Ha nem biztos a kitalált variációban forduljon hozzánk bizalommal, segítünk eligazodni a domain nevek dzsungelében.

                                                                                                                                                 

Link