Blog › Applikáció készítés: megéri a befektetést?

Applikáció készítés: megéri a befektetést?

Nem kell tudományos kutatásokba mélyedni ahhoz, hogy sejtsük, az  emberek nagyrészének van már okostelefonja és azt napi rendszerességgel használja is. Ha azonban webáruháztulajdonosként applikáció készítés mellett tennéd le a voksod, pár információ nem árt, ha a birtokodban van!

 

Miért éri meg az applikáció készítés?

Applikáció készítés: Megéri?

Bár az amerikai lakosság körében végzett kutatás 2019-es, a számok nem csökkennek: egy fő átlagos okostelefonhasználattal töltött ideje 2 óra 55 perc/nap.

Ennek az időnek pedig a 90%-át az applikációk teszik ki.

Ehhez még hozzá kell tenni, hogy a koronavírus miatt 2020-ban ez a szám további 23 perccel növekedett.

Mit jelent ez? Annyit, hogy  az emberek jobban szeretnek alkalmazásokat használni, mint weboldalakat, vagyis, ha Neked is van egy, jó eséllyel szerezhetsz nagyon sok felhasználót.

Egy applikáció készítésével és működtetésével piaci előnyre tehetsz szert azokkal szemben, akik nem rendelkeznek ilyennel, ráadásul megbízhatóbbnak tartanak majd a potenciális célcsoportod tagjai is.

 

Egy applikáció a lényegre fókuszál!

 

Miközben egy weboldalnak a keresőoptimalizálás miatt folyamatos tartalomfrissítésre és gyártásra van szüksége, addig egy alkalmazás ezeket a „felesleges” köröket nem igényli. Egy appban a lényeg a lényeg: hogy vásároljanak a felhasználók. Ezt pedig ők is pontosan tudják. A rengeteg, csak a SEO-hoz szükséges tartalmat így ki lehet iktatni.

 

Applikáció készítése után egyszerűbb a kapcsolattartás!

 

Persze muszáj, hogy mellette továbbra is foglalkozz az e-mail marketinggel, de egy alkalmazáson keresztül is közölhetsz minden fontos információt. Azok, akik telepítik az eszközeikre, szinte biztos, hogy rendszeresen használják is, így pedig az akcióid, ajánlataid a leginkább fogékony réteghez kerülnek.

 

A felhasználói élmény mindent felülmúlhat!

 

A lehetőségek széles skálája áll rendelkezésedre, ha app fejlesztésre szánod magad! Olyan érdekes  és ötletes megoldások közül válogathatsz, amitől a felhasználóid imádni fogják használni a alkalmazásodat.

 

Egy jól felépített applikáció hatalmasat lendíthet az eladásaidon, de fontos, hogy ez nem jelenti azt, hogy webáruházad fejlesztésével leállhatsz. Mind a kettő felületet érdemes folyamatosan tökéletesíteni annak érdekében, hogy a maximumot nyújthassák. Egy alkalmazás a kezdeteknél nem kicsi kiadás, de később visszahozza az árát!

Link