Blog › Applikáció készítés árak: Mennyibe kerül ez neked?

Applikáció készítés árak: Mennyibe kerül ez neked?

 

Az applikáció készítés nem olcsó dolog, ezt nagyjából mindenki tudja. De mennyibe kerül igazából? Mire számíts, ha úgy döntesz, te is egy profi fejlesztő csapat segítségét kéred az ügyben? Létezik kevésbé drága alternatíva? Nézzük meg!

Applikáció készítés: mennyibe kerül?

Applikáció készítés árak: Mennyibe kerülhet ez manapság?

 

Felső határ lényegében nincs, a fejlesztési költség bármennyi lehet – amennyit persze még az ügyfelek hajlandók kifizetni egy alkalmazásért. A legmagasabb ár, amivel találkoztunk kutatásunk során, az az 50 millió forint volt (Revext), de biztosan akadnak cégek, akik egy-egy komplexebb, nagyobb projektért többet is elkérnek.

Az általánosságban elmondható, hogy csak Android, vagy csak iOS appot készíteni olcsóbb, mint olyat, ami mind a két operációs rendszerhez alkalmas. A legkedvezőbb ár, amit láttunk, 490 000 Ft volt (Picasso Honlap) ugyanitt pedig egy Android+iOS alkalmazás 890 000 Ft-ba került.

Android appot ettől drágábban, 1 millió 250 000 Ft-ért is találtunk (AppSolutions): itt az iOS rendszerekre is megfelelő típus már 2 millió 800 000 Ft-ba került, de egyedi alkalmazást is igényelhetsz, amiért 3 millió 650 000 magyar forintot számolnak fel.

Az egyik, korábban már említett cég az egyszerűbb appokért megközelítőleg 3-4 millió forintot kér, az összetettebb projektek 5-10 millióba kerülnek, míg az igazán komplex, kimagaslóan sok munkaórát igénylő alkalmazások 10 millió felett kezdődnek.

Egy konkrét árat azért nem tudunk írni, mert cégtől és projekttől is függ, de az imént felsoroltakból nagyjából láthatod, hogy minimum fél millió forintot el kell különítened erre a célra, mielőtt belevágnál. De inkább többet.

 

Létezik olcsóbb app fejlesztési megoldás?

 

Igen is meg nem is. Meg lehet kisebb anyagi befektetéssel csinálni egy mobil applikációt? Persze. Ugyan olyan minőségű lesz, mint egy fejlesztői csapat által létrehozott alkalmazás? Nem valószínű.

Ennek ellenére érdemes megemlíteni például a bestapp.hu-t, ahol havi 15 000 Ft+ÁFA ellenében létrehozhatjuk-és üzemeltethetjük saját alkalmazásunkat. A kezelőfelülete elég interaktív és nem is tűnik túl bonyolultnak, úgyhogy kezdő cégeknek talán megérhet egy próbát.

Egy másik hasonló oldal a MIT AppInventor: itt is felépíthető egy alkalmazás, a lépések összefűzhetők benne és elég jól átlátható az egész felület.

Egyik megoldáshoz sem árt egy profi grafikus és egy fejlesztő, de nélkülük is lehet boldogulni, az viszont időbe fog telni, hogy átlásd: mit hogyan kell csinálni.

 

Mitől függ, hogy mennyibe kerül egy applikáció?

 

Először is nagyon fontos, hogy milyen operációs rendszerre készül, Androidra, iOS-re, esetleg mindkettőre, vagy egy harmadik verzióra. Ahogy láttuk korábban, a többféle rendszerre fejlesztett alkalmazások jóval drágábbak – érthető módon.

Az sem mindegy, milyen célra készül, ugyanis ez sokat változtathat a szükséges funkciókon. Teljesen más egy játék, egy munkahelyi rendszer, egy kalóriaszámláló és egy fitnesz app, mint mondjuk egy bank alkalmazása, vagy egy divatáruház applikációja. Már a felsorolásból érezhetjük, hogy például egy pénzintézet alkalmazásának mennyivel több speciális elvárásnak kell megfelelnie, mint annak a rendszernek, amivel számolhatjuk, mennyit ettünk egy nap.

A megjelenés is növelhet az áron: egy egyszerű felület kevesebbe fog kerülni, mint egy dizájn elemekkel ellátott, teljesen egyedi alkalmazás.

Az ár természetesen a választott kivitelezőn is múlik: Ha a munkája minősége, vagy a fejlesztők tapasztalata-és szaktudása miatt többet kérhet el, mint egy másik, akkor egyértelműen magasabb lesz az költség.

 

Ha úgy döntesz, applikációt készíttetsz, kérj ajánlatot több helyről, elemezd a referenciákat és azt, milyen mértékben lehet az adott céggel kommunikálni. Reméljük, sikerül a legjobbat kiválasztanod!

 

Ha úgy érzed, akár tőlünk is kérhetsz segítséget!

Applikáció készítés a wbshp.hu-val

Link